Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 28 augustus 2017

Damar Ismangil blijft raadslid voor D66 Almere

Damar Ismangil neemt de zetel van Nicole de Jong over nu zij definitief aftreedt als gemeenteraadslid. Ismangil verving De Jong sinds april toen zij wegens gezondheidsredenen haar taken neer moest leggen. De Jong heeft besloten niet terug te keren na het zomerreces.

De Jong: “Met mijn gezondheid gaat het nu gelukkig stukken beter. De afgelopen maanden hebben mij echter wel duidelijk gemaakt dat ik mijn leven anders moet inrichten om dit zo te houden. Ik ben aangenomen voor een studie in Breda en in overleg met mijn familie en fractie heb ik besloten dat ik deze kans moet aanpakken. Dit is helaas niet te combineren met mijn raadswerk.” De Jong was raadslid sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 en heeft zich ingezet voor onder andere een lokale referendumverordening, dierenwelzijn, de lokale omroep en cultuur.

D66 wenst De Jong veel succes

D66-fractievoorzitter Jan Lems: “We wensen Nicole enorm veel succes en geluk met deze nieuwe uitdaging. Iedereen die Nicole kent weet dat ze alles wat ze aanpakt doet vol passie en enthousiasme. We weten daarom ook zeker dat ze hier een succes van maakt. Natuurlijk gaan we haar missen in de fractie, maar soms moet iemand voor zichzelf kiezen. We gunnen haar deze kans van harte.” Na het zomerreces wordt er officieel afscheid genomen van De Jong.

Opvolger Damar Ismangil

Damar Ismangil volgt De Jong op. Hij neemt haar taken al waar sinds zij met ziekteverlof ging, maar neemt nu de zetel aan tot de verkiezingen volgend jaar. Lems: “Het is fijn dat Damar al helemaal is ingewerkt en bekend met de dossiers en het raadswerk. We zijn blij dat hij de raadszetel aanvaardt.” Ismangil wordt zo snel mogelijk na het zomerreces formeel geïnstalleerd.