Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 december 2017

Fons van der Ham nieuwe voorzitter landelijke D66 thema-afdeling Europa

Onlangs is D66 Almere afdelingsvoorzitter Fons van der Ham verkozen tot nieuwe voorzitter van de landelijke D66 thema-afdeling Europa.

Meer dan ooit is Europa van doorslaggevend belang voor Nederland en voor het welzijn en de welvaart van alle burgers van ons land en alle andere burgers in Europa. Tegelijkertijd staat diezelfde toekomst van Europa meer dan ooit onder druk. “In deze situatie vind ik het uitermate belangrijk voor dé Europapartij van Nederland om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met ons Europa.” aldus de nieuwe voorzitter.

In 2019 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De thema-afdeling heeft een belangrijk aandeel in de bijdrage van een rijke kandidatenlijst en een sterk overtuigend verkiezingsprogramma. De thema-afdeling Europa is hét platform voor honderden actieve D66ers, die willen dat D66 een krachtige positie inneemt in het nationale Europadebat en in het Europees Parlement, ook na 2019. Een andere taak voor de thema-afdeling is Europa dichter bij de burger te brengen: “door regionale en lokale activiteiten te promoten en te ondersteunen kunnen we Europese thema’s agenderen, toelichten en uitleggen.”

“Met overtuiging wil ik deze taak samen met het nieuwe bestuur op mij nemen. Wij gaan ons graag inzetten voor de leden van de thema-afdeling en iedereen die Europa een warm hart toedraagt.”