Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 23 januari 2018

D66 Almere overhandigt actieplan klimaat aan staatssecretaris Van Veldhoven

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ontving vanmiddag het actieplan Goed Klimaat van D66 lijsttrekker Martine van Bemmel. “D66 Almere wil dat onze stad ook leefbaar is en blijft voor onze kinderen. Gebruik daken en muren van gebouwen voor het verbouwen van stadsgroenten. En de gemeente geeft zelf het goede voorbeeld door groen in te kopen. Goed voor het milieu en het zorgt voor nieuwe banen. Wij gaan voor een toekomstbestendig Almere waar mensen met plezier leven,” zegt Van Bemmel.

D66 Almere gaat de verkiezingen in met de slogan ‘Goed werk, goed onderwijs en een goed klimaat’. Van Bemmel overhandigde vandaag een actieplan aan de staatssecretaris met een actieplan voor een goed stadsklimaat. Van Bemmel: “D66 wil dat onze kinderen en kleinkinderen ook van onze mooie stad kunnen genieten. Onze stad is nog jong en daardoor hebben wij een voorsprong op de oudere steden. Zo zijn onze woningen al relatief goed geïsoleerd en hebben we veel groen en water in onze stad. Wat D66 betreft pakken wij nu de voortrekkersrol en maken we van Almere een zelfvoorzienende stad mét ruimte voor stadslandbouw!” Het actieplan omvat een breed scala aan maatregelen die de Democraten willen nemen in Almere.

Tijd voor actie!

D66 zet in op groene energie, het gebruik van grondstoffen en een groene stad. Dit wordt in het actieplan uiteengezet in verschillende maatregelen. Zo is D66 voor een forse uitbreiding van het netwerk aan laadpalen voor elektrische auto’s én elektrische fietsen, moet Almere af van de fossiele brandstoffen en willen zij dat muren en daken geschikt worden gemaakt voor stadslandbouw en ander groen. Regels die verduurzaming van de stad in de weg zitten kunnen gemeld gaan worden bij een speciaal meldpunt. D66 maakt het de inwoners van Almere makkelijk  zodat iedereen mee kan doen met  het mooie en schone Almere van de toekomst.

Lees hier het actieplan!

 

Thema

Almere, dat is duurzaam en zelfvoorzienend

In 2022 zijn we een eind op weg om duurzaam en zelfvoorzienend te zijn. We willen werk maken van CO2-reductie, vermindering van energiegebruik en lokale energieopwekking met oog voor nieuwe technologieën als aardwarmte en zonnecollectoren: ‘Almere energieneutraal’ (het vervoer uitgezonderd) op zo kort mogelijke termijn is ook onze ambitie. Qua aandacht voor het milieu streven we onder andere naar een schone omgeving (afvalverwerking) en naar hergebruik van grondstoffen (circulaire economie). Op het gebied van voedselvoorziening zien we mogelijkheden in vormen van stadslandbouw.

Lees meer