Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 juli 2018

Gemeente schiet Parkhuys te hulp na vragen D66

Dankzij de aandacht die D66 heeft gevraagd voor de nijpende financiële situatie kan Het Parkhuys voorlopig openblijven. Het College van B & W heeft besloten 70.000 euro toe te kennen aan het Parkhuys. Dat bedrag was nodig om het voorbestaan van deze bijzondere instelling te garanderen.

D66 heeft op 13 juni schriftelijke vragen gesteld aan het College over de nijpende situatie waarin het Parkhuys zich bevindt. Het inloophuis voor mensen met kanker heeft het pand te koop gezet om uit de financiële problemen te komen. Als het pand niet voor 1 september wordt verkocht dan leek dit het einde van het inloophuis. “We zijn ontzettend blij dat het College inziet hoe belangrijk deze instelling voor de stad is. Dit is echt goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij Het Parkhuys”, zegt D66-fractieassistent Ton Lesscher.

Het College heeft belooft zich in te spannen om eenmalig de benodigde 70.000 euro te dekken uit de begroting, onder de voorwaarde dat er eind van dit jaar een structureel meerjarig plan met een oplossing ligt. Tevens heeft het college aangegeven dat zij reeds in gesprek is met het bestuur van het Parkhuys over de situatie. “De waarde van het Parkhuys wordt dus onderkent en het college is bereid is zich voor het voortbestaan in te zetten. We zijn er trots op dat we dat hebben weten te bereiken”, aldus Lesscher. De door D66 gestelde schriftelijke vragen en de antwoorden van het College treft u hier aan.