Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 29 januari 2019

Vincent, Patrick en Ronald genomineerd voor Conciërge van het Jaar 2018!

De conciërges Vincent Lens van Aeres Almere Poort, Patrick Borst van Windesheim en Ronald Niels van de Bombardon (op willekeurige volgorde) komen in aanmerking voor de titel Almeerse conciërge van het jaar 2018.

“We hebben in de afgelopen weken meer dan honderd mailtjes ontvangen van leerlingen, ouders en docenten met hartverwarmende verhalen over Almeerse conciërges,” zegt D66-raadslid Michaël Busby. “De mails over Vincent Lens van Aeres Almere Poort, Patrick Borst van Windesheim en Ronald Niels van de Bombardon sprongen daar uit en zij komen in aanmerking voor de titel Conciërge van het Jaar 2018.” Op vrijdag 8 februari reikt D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen de prijs uit aan de winnende conciërge op zijn school.

Conciërgeverkiezingen

Met de Conciërge van het Jaar-verkiezingen vraagt D66 Almere aandacht voor het belang van deze medewerkers. Conciërges zorgen er op scholen voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde en veilige omgeving. Ze weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school. De scholen en leerlingen grijpen deze kans aan om hun conciërge in het zonnetje te zetten.

Greep uit de inzendingen

Over Vincent Lens: “Ooit in zijn jonge jeugd was zijn vader de conciërge van het Echnaton. Iedereen kende hem en met zijn eigen maniertjes wist hij de harten van de jongeren voor zich te winnen…. meneer Lens. Zijn zoon, vond dat wel eens moeilijk, want Almere was vroeger nog een dorp in een stad die in de maak was… ons kent ons en iedere nieuwe inwoner viel nog op… maar al snel ging dat voorbij. Nu zoveel jaar later,… is zoonlief in de voetsporen van zijn vader getreden.”

“Vincent is altijd positief en behulpzaam een heeft luisterend oor. Het is een prachtig mens die zich altijd voor iedereen inzet.”

“Of het nu gaat om zijn aanwezigheid omdat er midden in de nacht lichtreclame aan de buitenzijde van het pand moet worden opgehangen of dat er een filmopname van een bekende Nederlandse film deels in het weekend wordt opgenomen in het pand, Patrick staat altijd paraat.”

“Patrick maakt een grap met de studenten als dat mogelijk is, maar is ook streng in zijn optreden als dat nodig is. Patrick is altijd betrokken bij de organisatie van welk evenement dan ook. Of het nu gaat om de jaarlijkse Sinterklaas viering of de diplomeringen.”

“Ronald Niels is een hele goede conciërge en helaas zal dit zijn laatste jaar zij, omdat hij met pensioen gaat aan het einde van dit schooljaar.”

“Roland is erg behulpzaam, supervriendelijk en altijd in voor een praatje. Roland werkt keihard om onze school er mooi uit te laten zien en netjes te houden. Roland is ook handig met het maken van meubels waar meerdere van heeft gemaakt in onze school.”

“Altijd bereid om de leerling stoom te laten afblazen of bij hem een verdiende ‘’beloning’ te laten doen zoals helpen met klusjes.”