Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 februari 2019

D66 organiseert LHBTI-bijeenkomst

D66 Almere organiseert op donderdag 14 februari een bijeenkomst tijdens de politieke markt in het teken van de vrijheid om zichtbaar jezelf te zijn. Tijdens deze bijeenkomst spreken diverse organisaties die zich bezig houden met zaken omtrent sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel: “D66 vindt het heel belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om zichtbaar zichzelf te zijn. Helaas is dit nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vorig jaar kwam bij een onderzoek van de GGD naar voren dat de helft van de ondervraagde jongeren uit Flevoland zoenende jongens op straat niet oké, tegen een kwart van de Nederlandse jongeren. Dat is verontrustend. Wij kijken graag hoe de gemeente eraan kan bijdragen dat iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. En hoe mooi is het om deze bijeenkomst op Valentijn, de dag van de liefde, te organiseren!”

Kom luisteren en denk mee!

Sprekers op de bijeenkomst zijn: Arja Kruis, namens Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, Marcel Karst en Mario Pot, namens COC Amsterdam en Linda de Vries en Suleika El Massani, namens Diversity. De bijeenkomst vindt plaats op het stadhuis tijdens de politieke markt vanaf 20u. Van Bemmel: “Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren. Als je wilt meedenken stuur dan vooral een mailtje naar info@D66Almere.nl!”