Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 12 mei 2019

Applaus voor Cultuurplan

D66 Almere is optimistisch over het Cultuurplan dat donderdagavond aan de gemeenteraad is gepresenteerd. “Belangrijke wensen uit ons verkiezingsprogramma zijn nu door de wethouder gerealiseerd. We zien veel punten terug en dat is mooi”, zegt Ton Lesscher, fractieassistent van D66. “Zo wordt er flink ingezet op talentontwikkeling en educatie. Voor ons belangrijke zaken. Ook zijn we blij met de gemaakte subsidieafspraken, die gelden nu voor meerdere jaren. Dat betekent dat culturele instellingen hiermee zekerheid hebben en voor de langere termijn kunnen programmeren”. Al met al een mooi resultaat.

Maar zijn we er dan wat D66 Almere betreft? “We willen graag nog een paar onderwerpen in de spotlights zetten”, vervolgt Lesscher. “ Zo missen we in het Cultuurplan aandacht voor erfgoed en architectuur. Daar moet de wethouder aandacht aan geven. Verder hebben we nog vragen over de meetbaarheid van de gestelde doelen. Waar kunnen we als gemeenteraad op sturen, wanneer zijn we tevreden? Zo zou het mooi zijn als cultuurmakers en bezoekers over zes jaar een dikke acht geven aan de cultuur in Almere. Daar streven we naar. Verder zien we er nadrukkelijk op toe dat hoge ambities die nu geformuleerd zijn in het cultuurplan ook behaald worden. Voor het financieel welslagen daarvan is samenwerking tussen de stad en de cultuursector essentieel, waarbij de gemeente zich beperkt tot een faciliterende rol. Daarop zullen we toezien en met enige regelmaat in gesprek gaan met cultuurmakers. We zijn blij dat het cultuurbeleid een podium heeft gekregen. Onze kiezers vinden dat belangrijk en terecht.”