Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 22 mei 2019

Almeerder Fons van der Ham kandidaat Europa

De Almeerse Fons van der Ham is kandidaat voor D66 voor het Europees Parlement.“Ik roep iedereen op om te gaan stemmen,” zegt Van der Ham. “De EU is enorm belangrijk voor Nederland en biedt de Nederlanders veel kansen. Maak gebruik van je stemrecht en laat je horen!”

“Grotere uitdagingen als het tegengaan van de klimaatverandering, maar ook veiligheid, kan Nederland niet alleen aan. Daar hebben we een sterk Europa voor nodig. Daarom ben ik vol overtuiging kandidaat voor D66,” zegt Van der Ham. Van der Ham staat op plek 21 van de kandidatenlijst. “Zonder dat je er over nadenkt heeft Europa een grote invloed op jouw leven, ook hier in Almere. Denk bijvoorbeeld aan eisen aan de kwaliteit van het drinkwater uit de kraan die zijn gesteld door de EU, maar ook aan zaken die gefinancierd zijn met Europees geld. De EU heeft bijvoorbeeld meebetaald aan ons veiligheidsmuseum PIT.”

Volksvertegenwoordiger uit de buurt

Van der Ham woont al meer dan twintig jaar met veel plezier in Almere. “Het voordeel van een volksvertegenwoordiger uit jouw eigen regio is dat je iemand gewoon tegenkomt, bijvoorbeeld in de supermarkt. Je kan elkaar dus eenvoudig aanspreken. Daarnaast is Almere voor mij de plek waar ik al jaren met veel plezier woon, mijn kinderen heb opgevoed en ook jaren heb gewerkt. Almere zit altijd op een speciaal plekje in mijn hart en hoofd.” Fons van der Ham staat op plek 21 voor D66 (lijst 1).