Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 oktober 2019

D66 loopt mee met eerste Almeerse Winter Pride

D66 Almere en Pride66 lopen zaterdag 2 november mee met de eerste Winter Pride Walk in Almere. Ook D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp sluit aan. De Winter Pride wordt georganiseerd door Suzanne van de Laar, Mario Pot en Rob Boeve. Het thema is ‘Proud to be me’.

“Het is enorm belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om zichtbaar zichzelf te zijn,” zegt D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel. “D66 zet zich hier altijd voor in. In de gemeente, de provincie en in de Tweede Kamer. Zoals afgesproken in het coalitieakkoord heeft Almere zich aangesloten bij de Regenbooggemeentes. Wij zijn ontzettend blij dat er in Almere nu werk van wordt gemaakt.” Tijdens de Winter Pride Walk wordt een grote regenboogvlag door de stad gedragen. De Pride Walk eindigt bij het ziekenhuis met de opening van het Regenboogzebrapad en het Transpad.

Aandacht blijft noodzakelijk

Van Bemmel: “Vaak vragen mensen waarom het nodig is om een Pride te organiseren. Tegelijkertijd zag je dat Almeerse scholieren werden bedreigd toen zij de Coming Out dag op school organiseerden. Ook liegen de zelfmoordcijfers onder LHBTI-jongeren er niet om. Gemiddeld plegen zij vier keer vaker zelfmoord dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten. Hier mogen we ons niet bij neerleggen. Daarom blijft D66 in de gemeenteraad aandacht vragen voor dit onderwerp en lopen wij zaterdag 2 november mee.”

Meld je aan!

De Pride Walk heeft het thema “Proud te be Me”. Hiermee wordt benadrukt dat iedereen trots op zichzelf kan zijn, onafhankelijk van alles. Iedereen is uitgenodigd om mee te lopen. De organisatie hoopt dat veel LHBTI’ers mee lopen, maar ook iedereen die de boodschap ondersteunt is van harte welkom. De start van de Walk is op het stationsplein in het centrum. Om 14u begint het programma.

Pride66 en Vera Bergkamp lopen mee

Pride66 is de landelijke regenboogafdeling van D66 en zorgt voor Regenboogborrels en verschillende inhoudelijke activiteiten. Vera Bergkamp is lid van de Tweede Kamer namens D66 sinds 2012. Hier zet zij zich in voor gelijke kansen voor iedereen. Voordat zij in de Kamer kwam, was zij voorzitter van het COC, een belangenvereniging voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen.

Thema

Almere, daar kun je prettig verblijven

We wonen graag in onze stad. De fysieke infrastructuur (ten behoeve van wonen, werken, verplaatsen en recreëren) is van basaal belang voor inwoners, maar ook van grote invloed op zaken als de samenstelling van de bevolking, de soorten activiteiten in buurt en stad en de identificatie met de eigen omgeving.

Woningbouw is de komende jaren een belangrijk thema, met altijd de vraag ‘voor wie bouwen we en hoeveel?’ Wij gaan voor diversiteit met voldoende ruimte voor alle sociale klassen, voor laagopgeleiden en voor middelbaar en hoger opgeleiden.

Lees meer