Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 februari 2020

Meer huizen voor starters en studenten met nieuw coalitieakkoord

D66 is trots op het nieuwe akkoord van D66, de VVD, GroenLinks, de ChristenUnie, het CDA en Leefbaar Almere. D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel: “De titel van het akkoord is ‘Frisse Start’ en zo voelt het ook. Iedereen heeft enorm veel zin om er de tweede helft van de raadsperiode weer vol tegen aan te gaan voor Almere!”

Van Bemmel: “We willen meer huizen in onze stad. Zeker ook voor jongeren en starters is er nu een groot tekort. Daarom bouwen we in de komende tien jaar minstens 17500 woningen, maar het liefst meer. Omdat Almeerse jongeren in onze mooie stad moeten kunnen blijven wonen, worden er minimaal duizend woningen voor studenten en minimaal duizend woningen voor jongeren gebouwd. Uniek voor Almere is dat we voor mensen met een middeninkomen een grote hoeveelheid huurwoningen bouwen, in plaats van alleen maar koopwoningen. Zo zorgen we voor meer huizen voor de Almeerders van nu en van de toekomst.”

Meer cultuur, minder regeltjes, betere zorg

Er wordt 400.000 euro extra geïnvesteerd in het Cultuurfonds, zodat er een fantastische cultureel programma komt bij de Floriade. Overbodige regels voor ondernemers worden geschrapt, zodat ondernemers zich meer kunnen richten op hun bedrijf in Almere, in plaats van op de papierwinkel. En we willen dat mensen met een beperking niet perse in een zorginstelling moeten wonen maar daar waar mogelijk met extra hulp en zorg, thuis kunnen wonen. Daarmee maak je het voor mensen met een beperking zo makkelijk mogelijk om hun eigen leven te leiden.

Nog meer goed werk

Belangrijke punten uit het vorige coalitieakkoord blijven van kracht. Van Bemmel: “D66 heeft hier hard voor gestreden. We willen meer banen in Almere, zodat mensen niet in de file hoeven te staan op weg naar werk buiten onze stad. Nooit eerder was er zoveel werkgelegenheid in Almere als nu. Almere is uitgeroepen tot meest MKB-vriendelijke stad en onze binnenstad is verkozen tot de Beste Binnenstad. Mooie resultaten, en daar blijven we ons voor inzetten. Daarmee gaan we onverminderd door!”