Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 maart 2020

Tweede Kamer: snel aan de slag met bouwen Pampus

Het voorstel van D66 en het CDA om snel te beginnen met de bouw van Almere Pampus en de IJmeerverbinding is vandaag aangenomen door de Tweede Kamer. Door deze supersnelle OV-verbinding kan Almere versneld woningen bouwen in Almere Pampus.

Fractievoorzitter van D66 Almere Martine van Bemmel is verheugd: “De woningnood is hoog in onze stad. In Almere Pampus kunnen straks tenminste vijftigduizend mensen een woning vinden. Dit besluit van de Tweede Kamer is heel belangrijk voor onze stad en voor onze jongeren die zo hard naar een woning zoeken.” D66 en CDA presenteerden twee weken geleden een plan om Almere Pampus versneld te ontwikkelen. Deze nieuwe ontwikkeling kan alleen geloofwaardig van de grond komen als het gebied ook makkelijker bereikbaar wordt vanuit Amsterdam.

IJmeerverbinding nu echt in zicht

“De bouw van Almere Pampus en de IJmeerverbinding is geen nieuw plan, maar het oude plan lag al een tijdje te verstoffen op een plank. Als je mij een half jaar geleden had gevraagd of we de bouw gaan meemaken, had ik je geen antwoord kunnen geven. Nu gaan we binnen vijf jaar huizen bouwen in Pampus! Belangrijk hierbij is dat D66 en het CDA een manier hebben gevonden om de brug of tunnel te betalen, onder andere uit het nationaal groeifonds,” zegt Van Bemmel.

Betaalbare en duurzame woningen in Pampus

Het tekort en de snel stijgende prijzen maken een koopwoning nagenoeg onbereikbaar voor mensen met een normaal inkomen. Almere Pampus moet daarom in de eerst plaats gericht zijn op woningen voor starters en betaalbare huur met de hoogste duurzaamheids- en kwaliteitseisen. De grond van Almere Pampus is al in het bezit van het Rijk. Dat maakt het een aantrekkelijke locatie voor snelle ontwikkeling.