Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 december 2020

Wie wordt dé Almeerse conciërge van 2020?

D66 Almere organiseert voor de achtste keer de verkiezing van de beste school-conciërge van Almere. Jaarlijks wordt deze succesvolle verkiezing gehouden om extra aandacht te geven aan deze onmisbare medewerkers op de scholen.

“Het is belangrijk om in deze lastige corona-periode, de scholen een hart onder de riem te steken. Zeker een conciërge vervult nu meer dan ooit een belangrijke functie. Ieder jaar is deze verkiezing weer een feest. En uiteraard gaan we bekijken hoe we ondanks de corona daar toch iets moois van kunnen maken”, vertelt raadslid Sven van der Burg.

Conciërge vervult belangrijke rol

D66 Almere organiseert deze verkiezing inmiddels voor de achtste keer. “We proberen ondanks deze vervelende situatie waar we met z’n allen in zitten er toch iets positiefs van te maken. Scholen reageren altijd met veel enthousiasme op onze oproep. De mails met enthousiaste steunbetuigingen van kinderen en leraren raken ons ieder jaar weer. Conciërges zijn de steunpilaren van de school, van het lampje vervangen tot het zijn van een troostende schouder. De eerste nominaties hebben we al binnen. We willen daarom deze verkiezing juist door laten gaan. Conciërges zijn onmisbaar en die zetten we graag in het zonnetje”, aldus van der Burg.

Omdat niet iedere school een conciërge heeft is het ook mogelijk om een vrijwilliger, ouder of docent te nomineren die een belangrijke steunpilaar is op school.

Doe mee: nomineren kan t/m vrijdag 22 januari!

Leerlingen, ouders of collega’s kunnen vanaf nu hun favoriete conciërge nomineren door briefjes, tekeningen of steunbetuigingen te mailen naar: concierge@d66almere.nl (zonder de puntjes op de e)

De motivatie kan bestaan uit een anekdote of een verhaaltje. Het gaat niet om de hoeveelheid maar om de inhoud. Nomineren kan tot en met 22 januari. Daarna zal de jury een top 3 bekendmaken. Op vrijdag 5 februari wordt de winnaar bekend gemaakt en zal de inmiddels beroemde beker uitgereikt worden.

Eerdere winnaars: Irma Schwab van IKC De Aquamarijn (2019) Roland Niels van de Bombardon (2018), Heiko van de Wal van Sterrenschool De Ruimte (2017), John Hinten van de Vrije School Raphael (2016), Ed van Beek van basisschool Aurora (2015), Ron, Bertus en Simon van Stad College (2014) en Dragan Zita van KBS ‘t Zonnewiel (2013)