Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 juni 2021

D66 maakt zich zorgen over tekort aan stageplekken in Almere

D66-raadslid Sven van der Burg is ongerust over het alsmaar oplopende tekort aan stageplekken voor Almeerse studenten. “Steeds vaker krijg ik alarmerende berichten van verschillende kanten over het tekort aan stageplekken. Met name voor onze MBO-studenten is het vinden van een geschikte stage een probleem, dit wordt mede veroorzaakt door de corona-crisis”

Hij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van de gemeente Almere. “Zo wil ik weten of ons gemeentebestuur in beeld heeft wat het effect is van de stagetekorten op het welzijn van mbo-studenten en hbo-studenten in Almere. Denk bijvoorbeeld vereenzaming. Maar ook ben ik erg benieuwd of het college al een plan heeft om de Almeerse studenten sterker uit de crisis te laten komen?” De gemeentelijke organisatie zelf zou ook iets kunnen betekenen in het aanbieden van stages denkt van der Burg.

Het lopen van een stage bij een organisatie is voor studenten een onmisbare en belangrijke ervaring Sven van der Burg vervolgt: “Voor jonge mensen is volwaardig deelnemen aan de maatschappij, ook ná de coronatijd van groot belang. Ook het vinden van een baan ná het afstuderen is voor jonge mensen belangrijk, vandaar de aandacht hiervoor”.