Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Crash Course Gemeenteraadslid voor Dummies

Woensdag 19 juli om 19.00 uur in het Stadhuis van Almere

De Lijsttrekker voor D66 is bekend, en de Gemeenteraadsverkiezingen zijn al in Maart 2018 ! Heb jij je wel eens afgevraagd hoe dat nou werkt, een gemeente ? Of ben je geïnteresseerd in het raadslidmaatschap ...

De Lijsttrekker voor D66 is bekend, en de Gemeenteraadsverkiezingen zijn al in Maart 2018 !

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe dat nou werkt, een gemeente ? Of ben je geïnteresseerd in het raadslidmaatschap in Almere? Dan is deze avond een interactieve en plezierige manier om kennis te maken met het reilen en zeilen van een gemeente en wat het betekent om D66 te mogen vertegenwoordigen in de Gemeenteraad. Overigens is de kwalificatie voor Dummies vrij ruim, dus ieder D66 lid is van harte welkom!

Datum:  19 juli 2017, inloop vanaf 19.00, start 19.30, einde ca 22.00.
Locatie: Stadhuis Almere

Programma
Het College, de Raad, de Griffie en het ambtenaren-apparaat werken samen om deze stad te laten groeien en bloeien en dat gaat niet vanzelf. Wat de rollen zijn en waarom het niet vanzelf gaat, legt Boukje Elgersma van de Griffie uit met een inleiding en een rondleiding en zal zij alle mogelijke vragen daarover trachten te beantwoorden.

Lid zijn van de D66 fractie, wat komt er dan op je af, hoe ziet je week eruit, wat zijn je uitdagingen, hoe werk je samen met andere partijen? Wat is het verschil tussen een motie en een amendement? Hoe werkt het spel en wat is nu actueel? Jan Lems, fractievoorzitter voor D66 in Almere zal een uitgebreid kijkje in zijn keuken geven. Martine van Bemmel, lijsttrekker voor de GR2018, zal haar plannen en activiteiten naar de GR2018 en haar rol als lijsttrekker en lid van de LijstAdviesCommissie toelichten, en wat kandidaat raadsleden kunnen verwachten van D66 in die periode.

Wil je deelnemen aan deze sessie, stuur dan je aanmelding naar info@d66almere.nl
Je inschrijving wordt bevestigd. Het aantal beschikbare plaatsen is ca 25-30. Mocht je toch verhinderd blijken te zijn, meld je dan svp tijdig af.

 

19 juli

19:00 uur

Stadhuis Almere, Stadhuisplein, Almere Stad.