Steun ons en help Nederland vooruit

Meke Dekkema-Smeulders

Fractieassistent

Mijn naam is Méke Dekkema-Smeulders. Graag wil ik mij voorstellen en delen wat mij drijft om van Almere een nóg prettiger en succesvoller stad te maken – voor iedereen en met iedereen. Een stad waar we trots op kunnen en mogen zijn.

Dertien jaren geleden kwam ik in Almere wonen. Ik heb Almere en haar bewoners enorm leren waarderen. De stad heeft veel kansen en mogelijkheden en toont het lef om die te benutten. De bewoners zijn recht voor zijn raap en hebben openheid en humor. Natuurlijk heeft de stad ook een kwetsbare kant en kent ze haar uitdagingen.

Dit soort uitdagingen ben ik eerder tegengekomen, met name in mijn loopbaan. Ik vond het leuk om met afdelingen aan de slag te gaan die er aan de start niet goed voor stonden. Ik heb gemerkt dat ik het heerlijk vind om met een enthousiast team iets op te bouwen waar het team uiteindelijk trots op is en waar ook de buitenwereld respect voor heeft.

Dat wil ik ook graag voor Almere doen met ons team van D66. Almere heeft een optimistisch sociaal liberaal geluid nodig, waarbij individuele vrijheid én verantwoordelijkheid en wederzijds respect en saamhorigheid elkaar vinden.

Met mijn financiële achtergrond en ervaring wil ik mij onder andere inzetten op het terrein van economische zaken. Ruimte geven aan goede ideeën, een goede samenwerking van het bedrijfsleven met scholen en het creëren en behouden van goede banen zodat Almeerders ook in Almere aan de slag kunnen.

Ik pak deze handschoen graag op!

Meer van Meke Dekkema-Smeulders