Steun ons en help Nederland vooruit

Ton Lesscher

Fractieassistent

Ondersteuning op de portefeuilles: Burgerparticipatie, Beheer en Onderhoud, Fonds Verstedelijking Sport, Wonen en Wijken, Onderwijs, Klimaat(Floriade)

Ik ben Ton Lesscher, 36 jaar en woonachtig in Almere Haven. Als ‘tukker’ ben ik 11 jaar geleden naar Almere verhuisd. Ik ben van Almere gaan houden als de meest unieke stad en gemeente van Nederland.

In het dagelijkse leven werk ik als adviseur beheer openbare ruimte bij een Almeers advies- en ingenieursbureau. Mijn drijfveer voor dit vak is dat ik de wereld een beetje mooier wil maken. Vanuit die passie ben ik 13 jaar geleden lid van D66 geworden om mij ook politiek actief in te zetten voor een mooiere wereld. In al die jaren heb ik mij continu ingezet als bestuurslid, lid campagneteam en ook als raadslid in de periode 2010-2014. Na aan paar jaar wat rustiger op de achtergrond in het bestuur, heb ik nu weer zin en energie om de draad op te pakken, daar waar ik in 2014 gebleven ben; verder gaan om van Almere een groenere, duurzamere en economisch sterkere stad te maken.

Mijn ervaring in de politiek, de kennis van de stad en mijn kracht van verbinden en samenwerken zet ik graag opnieuw voor de Almeerders en de stad in.

Meer van Ton Lesscher