Steun ons en help Nederland vooruit

Vacature: algemeen bestuurslid Afdelingsbestuur Almere

Over het afdelingsbestuur Almere

Het afdelingsbestuur is bestuurlijk verantwoordelijk voor de D66-fractie in de Almeerse gemeenteraad. Zo organiseert het afdelingsbestuur (in)formele bijeenkomsten, campagneactiviteiten en ledenavonden in Almere. Maandelijks komt het bestuur bijeen (woensdagavond 19:30-21:00).

Wie zoeken we?

Het afdelingsbestuur zoekt kandidaten voor twee algemene bestuursfuncties (onbezoldigd). Deze posities komen begin 2020 vrij. In de opmars naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 heeft het regiobestuur met name behoefte aan collega’s die affiniteit hebben met talentontwikkeling en opleiding, communicatie en het organiseren van leden- en campagneactiviteiten.

De nieuwe bestuursleden kunnen zich het eerste half jaar oriënteren op een specifieke portefeuille. Daarna worden de rollen en portefeuilles voor de rest van de periode vastgesteld.

Geen lid?

Ben je (nog) geen lid van D66, maar spreken onze kernwaarden je aan en je wilt de partij beter leren kennen, ook dan kun je reageren. We geven je graag een  jaar lidmaatschap cadeau (https://d66.nl/cadeaulidmaatschap/).

Wat ga je doen?

Je bent en voelt je in brede zin betrokken bij de afdeling en verbindt de fractie en de politieke bestuurders met de afdeling en onze leden. Jij werkt aan verdere professionalisering en uitbreiding van de afdeling. Tot slot draag je bij aan de sfeer en de samenhang binnen de vereniging.

Als  bestuurslid “Campagne” ben je een talentvolle aanjager voor onze doorlopende campagne en de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Je houd je onder andere bezig met het organiseren, coördineren en begeleiden van  allerhande campagneactiviteiten, die ook in het weekend kunnen plaatsvinden.

Ben je bestuurslid “Talentontwikkeling”, dan organiseer je masterclasses en themabijeenkomsten voor Almeerse D66 leden. Ook zoek je naar talent dat klaargestoomd kan worden voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Wat vragen wij van jou?

Eén keer per maand beschikbaar te zijn voor de bestuursvergadering (doordeweekse avond 19:30-21:00). En twee keer per jaar voor de algemene ledenvergadering. De tijdsbesteding is gemiddeld 1-2 uur per week (met een piek van 3-4 uur in de vergaderweken en in campagnetijd).

Heb je interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met Rob van der Tweel, voorzitter van bestuur, op 06-51066625. Of stuur een mailtje naar info@d66almere.nl.

 

Laatst gewijzigd op 23 december 2019