Steun ons en help Nederland vooruit

Vacature: secretaris van het afdelingsbestuur Almere D66

Heb je affiniteit met (de Almeerse) politiek?

Houd je van een vlot lopende vergadering?

Dan zoeken wij jou om ons te komen versterken!

SECRETARIS van het afdelingsbestuur Almere D66

Wat ga je doen?

Als secretaris zorg je ervoor dat de maandelijkse bestuursvergaderingen op rolletjes lopen. Je bent ook het procedurele brein van het bestuur. Je verzamelt relevante gegevens voor het bestuur en verzorgt de secretariële ondersteuning. Daaronder valt het versturen van de agenda, het vastleggen van besluiten en acties en het in de gaten houden van procedures/deadlines.

Je werkt samen met vijf bestuursleden. Voor de voorzitter fungeer je daarnaast regelmatig als sparringpartner buiten de vergaderingen om. Ten slotte houd je de inkomende mails van info@d66almere.nl in de gaten.

Wat breng je mee?

Je bent een proactief (beginnend) organisatietalent. Je houdt er van om (communicatie-)processen soepel te laten lopen. Je hebt interesse in gemeentelijke politiek, overheid en bestuur, of je wilt juist je kennis daarover vergroten.

In deze onbezoldigde functie ben je de spreekwoordelijke spin in het web van de Almeerse afdeling van D66. Je herkent je in de kernwaarden van D66. Deze rol is ook bij uitstek geschikt als je D66 beter wilt leren kennen.

Wat vragen wij van jou?

Eén keer per maand beschikbaar te zijn voor de bestuursvergadering (doordeweekse avond 19:30-21:00). En twee keer per jaar voor de algemene ledenvergadering. Deze vergaderingen bereid je samen met de voorzitter voor en je verstuurt op tijd relevante informatie. Je tijdsbesteding is gemiddeld 1-2 uur per week (met een piek van 3-4 uur in de vergaderweken).

Heb je interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met Rob van der Tweel, voorzitter van bestuur, op 06-51066625. Of stuur een mailtje naar info@d66almere.nl.

Geen lid?

Ben je (nog) geen lid van D66, maar spreken onze kernwaarden je aan en je wilt de partij beter leren kennen, ook dan kun je reageren. We geven je graag een  jaar lidmaatschap cadeau (https://d66.nl/cadeaulidmaatschap/).

 

Laatst gewijzigd op 23 december 2019